IdP som tjänst

Framtidssäkra din identitetshantering med IdP som tjänst. En identitetsintygsutfärdare, ofta kallad Identity Provider (IdP) på engelska, är en tjänst som verifierar och bekräftar användares identiteter. Tjänstens roll är att tillhandahålla autentisering och utfärda digitala identitetsintyg som andra system eller tjänster kan använda för att säkerställa att en användare är den de utger sig för att vara.

Identitetsintygsutfärdare (IdP) som tjänst

Vår IdP-tjänst erbjuder en säker och pålitlig lösning för identitetshantering, baserad på vår gedigna erfarenhet av säker drift och hantering av krypteringsnycklar.

Tjänsten är utformad för att ge förbättrad tillitsnivå och stödjer alla av Digg godkända e-legitimationer, vilket gör den mer robust än traditionella IdP-lösningar.

Vår tjänst är specifikt utvecklad för att möta branschens utmaningar och adressera vanliga brister som finns i många befintliga IdP-lösningar. Här är några av de nyckelfunktioner som vår lösning inkluderar:

Lösningen är kraftfullare än grundläggande IdP-tjänster från kända leverantörer som Google och Microsoft (ADFS) genom sin förmåga att smidigt integrera med alla godkända e-legitimationer och möter kraven för den högsta tillitsnivån enligt Digg:s ramverk.

Specialpaketerad för digitala nationella prov (DNP)

Vårt erbjudande är speciellt anpassat för att underlätta genomförandet av digitala nationella prov (DNP) genom att erbjuda en enkel och säker process för alla skolhuvudmän. Med vår tjänst kan din organisation effektivt hantera de utmaningar som är kopplade till IdP-kraven i DNP, inklusive signalering av tillitsnivå och stöd för e-legitimering. Vi stödjer alla av Digg godkända e-legitimationer, i enlighet med kraven från Digg och Skolverket. Tjänsten kan användas för både pedagogisk personal samt elever som inte behöver finnas i samma miljö.

Vår moderna och anpassningsbara autentiseringsteknik ger en användarvänlig upplevelse och möjliggör sömlös integration. Tjänsten är optimerad för att inte bara stödja digitala prov utan även bredda autentiseringsbehoven inom din organisation.

Samarbetspartner

Denna tjänst levereras i samarbete med våra partners Fortified ID och Certezza.  
fortified_logo

Fortified ID utvecklar moderna produkter för stark autentisering och identitetshantering som är anpassade för den nya kravbilden som våra kunder idag ställs inför.

Våra lösningar byggs med modern drift i åtanke, anpassad för Dev-ops. Det ska vara enkelt att hantera, automatisera, uppdatera och övervaka våra produkter oavsett storlek på implementation

Certezza logo

Certezza tillhandahåller expertkompetens inom IdP-lösningar, livscykelhantering och PKI-integrationer för att säkerställa säker och pålitlig identitetshantering. Vi erbjuder även kryptografiska hårdvarumoduler (HSM) och PKI-konsultation för on-premise lösningar. Utöver teknisk expertis ger vi juridisk vägledning och stöd vid konsekvensbedömningar, regelefterlevnad inom säkerhetsskydd, NIS2, eIDAS och GDPR.

Tillsammans med Complior och Fortified ID möjliggör vi säkra och pålitliga IdP-tjänster som uppfyller kundernas specifika behov och krav.

Vill veta mer?
Kontakta oss idag