Booking

Förenkla ditt bokningssystem med hjälp av tokenization!

Booking hjälper OTAs, Channel Managers och andra aktörer inom hospitality och resebranschen att flytta ut kortdata från sina system. Lösningen förenklar bokningsprocessen, efterlevnad av PCI DSS och förbättrar ditt företags säkerhet.

Ett säkrare sätt att skicka bokningsinformation

Booking utvecklades för att förenkla överföringen av känslig information mellan aktörer i bokningskedjan. Traditionellt har bokningsinformation och kreditkortsinformation skickats i klartext mellan aktörer i bokningsprocessen. Med Booking sätts våra system i mitten – vi söker och ersätter betalkortdata – så att du slipper hantera kortdata.

Booking fungerar med hjälp av tokenization, där kortdata ersätts med ett token. Tokenization är extremt säkert, eftersom att du slipper riskerna med att ha kortdata i dina system. Lösningen flyttar betalkortdata ut ur dina system, och känslig data lagras istället i Compliors PCI DSS-certifierade plattform.

Hur funkar Booking?
  • En person gör en bokning på en resesajt online (Online Travel Agency).
  • Resebyrån skickar bokningsinformationen, inklusive kreditkortinformation i klartext till vår bokningsmotor Bokning.
  • Bokningsmotorn söker och ersätter kortdata med ett token, som sedan exempelvis skickas till en Channel Manager eller fastighetshanteringssystem (Property Management System).
  • De skickar sedan bokningsinformationen till hotellet. Hotellet kan också hämta kortinformationen om det behövs för betalning.
Fördelar

Complior Booking flyttar ut kortdata från dina system med hjälp av tokenization – vilket gör att dina system inte längre omfattas av PCI DSS. Complior Booking ökar säkerheten då det inte finns något av värde att stjäla, samtidigt som du sparar in kostnader för efterlevnadsprojekt.

Complior Booking är lätt att använda och integreras med ett par API förfrågningar. Lösningen kan även integreras med bokningsmotorn på din hemsida. I vår säkra booking-portal kan du få en överblick över bokningsdetaljer och betalinformation.