Senior systemtekniker med inriktning Linux

Complior är en ledande leverantör inom privata molntjänster och IT-säkerhetslösningar genom våra datacenter i Sverige. Vi hjälper företag att skydda känsliga och affärskritiska data samt följa säkerhetsstandarder som PCI DSS och GDPR. Vi erbjuder infrastruktur- och drifttjänster med en välutvecklad metod för att tillhandahålla drift baserat på höga säkerhetsstandarder såsom ISO27001 och PCI DSS.

Vi letar efter en ny medarbetare till vårt driftteam. Hos oss har du möjlighet att ta ledarskap inom ditt expertisområde, och vi värdesätter en kultur där kunskapsdelning och samarbete är viktigt. Vi är en mindre grupp där varje persons insats påverkar vår framgång.

Vi erbjuder nu en spännande möjlighet för en erfaren systemtekniker med en specialisering inom Linux att bli en del av vår verksamhet. I rollen kommer du att ha ett stort ansvar för att förvalta och utveckla kunskapen inom ditt fokusområde. Du kommer att integrera med övervakningssystem, nätverk och infrastruktur för att anpassa miljön för att konsumeras som ett privat moln.

Dina huvudsakliga uppgifter kommer att inkludera att ta emot och hantera ärenden av varierande svårighetsgrad, såsom installationer och konfiguration, uppdatering och härdning, felsökning samt driva och genomföra förbättringsarbete. Som en del av teamet kommer du att vara involverad i flera projekt och ges möjlighet att påverka hur vi arbetar med Linux genom att ta ansvar och komma med förslag på förbättringar. Du kommer också att dela med dig av din expertis och stödja dina kollegor och kunder genom att lösa utmanande problem inom ditt område. Som mentor kommer du att hjälpa andra att utvecklas och förbättra sina färdigheter inom Linux.

För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du har en gedigen erfarenhet av systemteknik och en specialisering inom Linux, samt en förmåga att hantera komplexa problem. Du bör ha en stark teknisk kompetens och vara självgående och effektiv i att lösa tekniska utmaningar. Vi söker en person som vill vara en del av vårt team och som ser fram emot att utvecklas och växa i sin karriär.

Vi erbjuder en utmanande arbetsmiljö med en möjlighet att påverka vår verksamhet och bidra till att driva bolaget framåt För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du har tidigare erfarenhet av storskaliga miljöer och kan hantera olika infrastruktursystem.

Tjänsten är baserad i Stockholm på vårt kontor i Hammarby sjöstad.

Önskvärd kompetens

 • Har djupa kunskaper i Linux.
 • Minst fem års erfarenhet av systemdrift.
 • Har en bredd av kompetens inom operativsystem, nätverk, lagring och säkerhet.
 • Har kunskap i någon eller några molnteknologier.

Det är även meriterande om du har

 • Har akademisk utbildning inom datavetenskap eller liknande.
 • Teknisk kunskap inom Docker, Kubernetes, bash scripting samt Python.
 • Kunskap om HSM och liknande säkerhetsprodukter.
 • Automatiseringsverktyg för Linux.
 • Change-, incident- och problemhantering enligt ITIL, ISO27001 eller PCI DSS.
 • Erfarenhet av informationssäkerhet och nätverkssäkerhet enligt ISO27001 eller PCI DSS.
 • Certifiering i ovan områden

För mer information och ansökan, kontakta VD Ronnie Johansson: ronnie.johansson@complior.se